Blog
Geschreven door bouwvakkersonline op 7 augustus 2020

Alles wat je moet weten over airco’s

EEN FRISSE KIJK OP HET LEVEN

Hou je het ook niet langer uit met dit warme weer? Dan hebben wij voor jou de oplossing. Airco’s zijn echt wel betaalbaar en ze maken je leven een stuk ‘cooler’.
Als je overweegt om een airco aan te schaffen raden we je aan om dit blogbericht eens te lezen. We hebben een antwoord op al je vragen over airco’s.

 

Hoe werkt een airco precies?

Airco’s hebben twee units: een binnenunit en een buitenunit. De binnenunit onttrekt de warmte uit je huis en voert deze af naar buiten via de buitenunit. De twee units worden verbonden via de compressor. Deze laatste is gevuld met koelvloeistof dat verdampt door de warmte. Op die manier blijft jouw woning koel, zolang de airco aan staat herhaalt dit proces zich.

 

Welk soort airco past het best bij mijn voorkeuren?

Over het algemeen kunnen we drie verschillende soorten airco’s onderscheiden: split systemen, multisplit-systemen en mobiele airco’s.

 

 1. Split-systemen:
  Dit komt het meeste voor. Dergelijke systemen bestaan uit één binnen- en buitenunit. Dit systeem is ideaal als je 1 kamer wil verkoelen.
   
 2. Multisplit-systemen:
  Dit systeem bestaat uit één buitenunit en meerdere binnenunits. Ideaal als je verschillende kamers in één keer wil verkoelen.
   
 3. Mobiele airco’s:
  Deze systemen staan op wieltjes, wat ze gemakkelijk verplaatsbaar maakt. De warme lucht wordt afgevoerd naar buiten via een slang.


Ontelbare binnenunits om uit te kiezen, welke neem ik het best?

Ook hier onderscheiden we drie verschillende soorten:

 

 1. Wandmodellen:
  Dit zijn de meest compacte oplossingen, er zijn heel wat stijlvolle modellen op de markt die ongetwijfeld passen in jouw interieur.
   
 2. Vloermodellen:
  Deze modellen passen het best onder je vensterbank of in een nis. Deze modellen zijn vaak echter een stuk zuimer in omvang dan wandmodellen.
   
 3. Ingebouwde modellen:
  Allicht de meest stijlvolle oplossing. Bij deze modellen zie je geen binnenunit, enkel de roosters zijn zichtbaar. De units worden in het plafond of de muur geïmplementeerd. Ideaal als je de strakheid van je interieur wil behouden.

 

Waar kan ik een airco aanschaffen?

Op onze website staan heel wat bekwame vakmensen. Onze stielmannen komen met plezier jouw airco installeren thuis. Hier vind je de persoon die je zoekt.