Blog
Geschreven door bouwvakkersonline op 5 augustus 2021

Dakisolatie: tips & tricks

In de zomermaanden is je dak isoleren wellicht het laatste waar je aan denkt. Toch is het zeer nuttig om je nu al voor te bereiden op koudere tijden. Zo heb je binnen enkele maanden heel wat minder kopzorgen als het kouder wordt. Speciaal voor jou zetten we de belangrijkste informatie over dakisolatie op een rijtje.

 

Waarom je dak laten isoleren?

Wist je dat van alle energie die een huishouden verbruikt ongeveer de helft wordt besteed aan verwarming?
Omdat warmte stijgt heeft het isoleren van jouw dak een hele grote impact op jouw totale energiekost. Je dak laten isoleren is een éénmalige kost, maar je bespaart er elk jaar heel wat geld mee. Bovendien is het ook nog eens goed voor het milieu!

 

Zelf isoleren of overlaten aan een professional?

Bij de aankoop van isolatiemateriaal wordt vaak een beknopte handleiding geleverd om de isolatie zelf te installeren. Toch raden we ten zeerste aan om dit werk over te laten aan een professional. 
De belangrijkste factor bij het goed isoleren van je dak is dat je voorkomt dat er spleten tussen de elementen zitten. Het niet nauwkeurig installeren van isolatie kan aanzienlijk wat energieverlies tot gevolg hebben.

Een ervaren dakwerker weet uiteraard perfect hoe je isolatie het best installeert.
Een erkende specialist zal in no time jouw dak volledig geïsoleerd hebben. Bovendien heb je recht op een isolatiepremie als je de klus overlaat aan een erkende professional. Reken daar nog eens bij dat gespecialiseerde bedrijven het isolatiemateriaal goedkoper kunnen aankopen. Het is dus financieel niet noodzakelijk interessanter om zelf je dak te isoleren. Niet op korte termijn en al zeker niet op lange termijn. 

 

Wil je er zeker van zijn dat jouw dak tegen de komende winter de best mogelijke isolatie krijgt? Bij bouwvakkersonline.be vind je sowieso een bekwame vakman om de klus te klaren.