Blog
Geschreven door bouwvakkersonline op 8 januari 2021

Dit worden de interieurtrends van 2021

2020 ligt achter ons en 2021 wordt een jaar vol nieuwe interieurtrends. Wat kun je verwachten? Hoe zal ons interieur er dit jaar uitzien? Bouwvakkersonline zocht het voor jou uit. Dit worden de zeven niet te missen interieurtrends van 2021.

 

1. Modern en duurzaam design

Wellicht de meest voor de hand liggende trend van dit jaar. Duurzaamheid is een trend die al enkele jaren aan de gang is. Deze trend zet zich in 2021 ongetwijfeld verder. Zo zullen we steeds meer producten terugvinden die gemaakt zijn van bioplastic en gerecycleerde materialen. We zullen steevast kiezen voor een interieur met een lage impact op het milieu.

 

2. Lichte houtsoorten

Vervolgens zullen ook binnen- en buitenschrijnwerk winnen aan populariteit. Vooral de lichtere houtsoorten zijn erg in trek. Voorbeelden hiervan zijn lichte MDF platen met zwarte stalen details. De woning krijgt hierdoor een ietwat industriële look dat vaak ook wat weg heeft van een Scandinavisch interieur. We zullen hout overal vinden: zowel in meubels als in de muur en van de vloer tot aan het plafond.

 

3. Natuurlijke elementen

Een derde trend die we vaak zullen tegenkomen is het stijgend gebruik van natuurlijke elementen. Kamerplanten en droogbloemen zorgen voor een neutrale en warme sfeer in huis. Ook bamboe, steen en hout zullen vaak terugkeren in het interieur van 2021.

 

4. Donkerblauw & grijs

Donkerblauw was al een tijdje in, maar grijs is dit jaar helemaal terug van weg geweest. Door je meubels blauw te verven krijgen ze net dat tikkeltje meer karakter. Bovendien kun je donkerblauw met heel wat kleuren combineren.
Grijs zorg dan weer voor de zogenaamde ‘messy concrete look’. Via een bepaalde schildertechniek kan men zo voor een stoer interieur zorgen. Vraag hier zeker eens naar bij jouw schilder/decorateur.

 

5. Japandi

Een kruising tussen Japans & Schandinavisch. Deze hebben, ondanks hun grote afstand van elkaar, heel wat met elkaar gemeen op vlak van interieur. Een sobere woonstijl met mooie contrasten en neutrale kleuren. Organische vormen zijn erg populair en zorgen voor een zekere ‘Feng Shui’ in je woning.

 

6. Wereldreis in eigen huis

Niet alleen Japan en Scandinavië zorgen voor inspiratie. Door verschillende landen te cobineren geef je een internationale en bijzondere feel aan je woning. Hoe extremer de contrasten zijn, hoe beter. Van Afrika tot Zweden, de mogelijkheden zijn eindeloos.

 

7. Statement Piece

Ten slotte is het ook altijd tof om een echte ‘eye catcher’ te hebben in huis. Dit is een uitstekende manier om mensen hun aandacht naar één punt te brengen. Kunstwerken in ‘Face line art’ zijn hierbij een uitstekende keuze. Het is de perfecte manier om je woning een extra stijlvolle look te geven.

 

Ben je nog op zoek naar een geschikte stielman om jouw interieur helemaal ‘2021’ te maken? Hier vind je de geschikte bouwvakker om jouw droomproject te realiseren.