Het platform voor de beste vakman in uw regio!

Wij stellen u met Bouwvakkersonline.be de crème de la crème onder de bouwvakkers in Vlaanderen aan u voor. U kan zowel als particulier of als professioneel bij ons terecht. 

Nieuws

Ontdek onze gloednieuwe podcast: Bouwvakkers On Air

Sinds kort hebben we bij Bouwvakkersonline.be ook onze eigen podcast: 'Bouwvakkers On Air'. In deze podcast hebben we het elke maand over een ander onderwerp. Ook geven we via deze weg de kans aan onze bouwvakkers om zichzelf en hun bedrijf eens uitgebreid voor te stellen.
 

    WAT IS EEN PODCAST?

Een podcast is een vooraf opgenomen ‘audio bestand’, soms ook met video, met 1 of meer mensen die spreken. Je kunt een podcast luisteren (via internet) wanneer je dat zelf wil. De laatste jaren zijn podcasts erg populair aan het worden. Door de coronapandemie is het een uitgelezen moment om toch eens naar buiten te komen (figuurlijk) met een uitgebreid gesprek over jouw bedrijf.
We blijven dus niet bij de pakken zitten bij Bouwvakkersonline.be. We kunnen momenteel spijtig genoeg nog niet deelnemen aan beurzen, maar via de podcast bieden we onze bouwvakkers toch de kans om van zich te laten horen.


    AFLEVERING 1: BEN BROUCKE - DECO KEIRSEBILCK

In onze eerste aflevering hebben we niemand minder dan Ben Broucke te gast. Ben is de zaakvoerder van Deco Keirsebilck, een schilder met ambitie uit regio Oostende.
Sinds 2018 is Ben de trotse eigenaar van Deco Keirsebilck. Een naam met faam die hij met veel ambitie verder vorm wil geven in Oostende en de Westkust. Ben en zijn team staan paraat om al jouw dromen waar te maken. Niet enkel voor je schilderwerken, maar ook voor alle behangwerk, vloerbekleding en gordijnen. Ben werkt zowel voor particulieren als voor bedrijven. Iedereen kan bij hem terecht voor een professionele en nauwkeurige aanpak.

 

Wil je zelf ook deel uitmaken van ons groeiend netwerk en jouw bedrijf voorstellen in een volgende podcast? contacteer ons via info@bouwvakkersonline.be

Dit worden de interieurtrends van 2021

2020 ligt achter ons en 2021 wordt een jaar vol nieuwe interieurtrends. Wat kun je verwachten? Hoe zal ons interieur er dit jaar uitzien? Bouwvakkersonline zocht het voor jou uit. Dit worden de zeven niet te missen interieurtrends van 2021.

 

1. Modern en duurzaam design

Wellicht de meest voor de hand liggende trend van dit jaar. Duurzaamheid is een trend die al enkele jaren aan de gang is. Deze trend zet zich in 2021 ongetwijfeld verder. Zo zullen we steeds meer producten terugvinden die gemaakt zijn van bioplastic en gerecycleerde materialen. We zullen steevast kiezen voor een interieur met een lage impact op het milieu.

 

2. Lichte houtsoorten

Vervolgens zullen ook binnen- en buitenschrijnwerk winnen aan populariteit. Vooral de lichtere houtsoorten zijn erg in trek. Voorbeelden hiervan zijn lichte MDF platen met zwarte stalen details. De woning krijgt hierdoor een ietwat industriële look dat vaak ook wat weg heeft van een Scandinavisch interieur. We zullen hout overal vinden: zowel in meubels als in de muur en van de vloer tot aan het plafond.

 

3. Natuurlijke elementen

Een derde trend die we vaak zullen tegenkomen is het stijgend gebruik van natuurlijke elementen. Kamerplanten en droogbloemen zorgen voor een neutrale en warme sfeer in huis. Ook bamboe, steen en hout zullen vaak terugkeren in het interieur van 2021.

 

4. Donkerblauw & grijs

Donkerblauw was al een tijdje in, maar grijs is dit jaar helemaal terug van weg geweest. Door je meubels blauw te verven krijgen ze net dat tikkeltje meer karakter. Bovendien kun je donkerblauw met heel wat kleuren combineren.
Grijs zorg dan weer voor de zogenaamde ‘messy concrete look’. Via een bepaalde schildertechniek kan men zo voor een stoer interieur zorgen. Vraag hier zeker eens naar bij jouw schilder/decorateur.

 

5. Japandi

Een kruising tussen Japans & Schandinavisch. Deze hebben, ondanks hun grote afstand van elkaar, heel wat met elkaar gemeen op vlak van interieur. Een sobere woonstijl met mooie contrasten en neutrale kleuren. Organische vormen zijn erg populair en zorgen voor een zekere ‘Feng Shui’ in je woning.

 

6. Wereldreis in eigen huis

Niet alleen Japan en Scandinavië zorgen voor inspiratie. Door verschillende landen te cobineren geef je een internationale en bijzondere feel aan je woning. Hoe extremer de contrasten zijn, hoe beter. Van Afrika tot Zweden, de mogelijkheden zijn eindeloos.

 

7. Statement Piece

Ten slotte is het ook altijd tof om een echte ‘eye catcher’ te hebben in huis. Dit is een uitstekende manier om mensen hun aandacht naar één punt te brengen. Kunstwerken in ‘Face line art’ zijn hierbij een uitstekende keuze. Het is de perfecte manier om je woning een extra stijlvolle look te geven.

 

Ben je nog op zoek naar een geschikte stielman om jouw interieur helemaal ‘2021’ te maken? Hier vind je de geschikte bouwvakker om jouw droomproject te realiseren.

soorten parket

STEVIG MET DE VOETEN OP DE GROND

Ben je van plan om voor een parketvloer te gaan, maar zie je door het bos de bomen niet meer? Speciaal voor jou zetten we de verschillende mogelijkheden eens onder elkaar.

Er zijn drie grote verschillen: massieve vloeren, halfmassieve vloeren en synthethisch parket. Deze laatste is ook wel bekend als 'laminaat'.  Hieronder zie je ze één voor één in detail.
 

     Massieve vloeren

De naam zegt het op zich al. Deze parketvloer bestaat uit planken van massief hout. Als je voor deze optie kiest heb je de keuze tussen lange massief houten planken of kleinere strookjes. Als je met kleinere strookjes werkt heb je vaak nog de bijkomende optie om ze in een bepaald patroon te laten vastlijmen of spijkeren.
De prijs wordt hier vooral bepaald door de houtsoort, maar ook door de dikte en grootte van de planken. Dit is een zeer kwalitatieve, maar ook een duurdere optie.


     Halfmassieve vloeren

Deze tweede soort bestaat uit verschillende lagen. De onderste en middelste lagen bestaan vaak uit multiplex of MDF. De bovenste laag is dan een dunne laag edel hout (3 à 6 cm).
Deze vloer is in vele gevallen budgetvriendelijker dan massieve vloeren. Het nadeel is wel dat je ze minder vaak kunt schuren dan een massieve vloer.


     Synthetisch parket (laminaat)

Dit is vrijwel de goedkoopste optie. In feite is dit een volledig ander type vloer. Deze vloer is slechts een fotografische reproductie van een parket en dus geen echte houten vloer. 
Het grote voordeel is dat deze vloer eenvoudig is om te leggen, waardoor ze veel minder kost dan een echte houten vloer. Het blijft echter een reproductie en geen echte authentieke houten vloer.

 

Ben je nog op zoek naar een stielman die dit voor jou kan verwezenlijken? Bij bouwvakkersonline.be vind je ongetwijfeld wat je zoekt.